Totaal aantal pageviews

dinsdag 16 november 2010

Facebook kondigt communicatiedienst Messages aan

Door Jan Laros, op Tweakers.net dinsdag 16 november 2010 07:59, views: 14.165

Facebook heeft de berichtendienst Messages aangekondigd. Messages moet het makkelijker maken om berichten te sturen, zonder rekening te houden met de manier van versturen. Er is ondersteuning voor chat, sms en e-mail.

Facebook Messages moet het mogelijk maken om sneller boodschappen over te brengen naar contacten. Het is bij de dienst van ondergeschikt belang via welke communicatiemethode de boodschap wordt verstuurd. Er wordt gebruikgemaakt van chat, e-mail en sms. De berichten van contacten kunnen op die manier gegroepeerd worden weergegeven, ongeacht de manier van verzenden.
Facebook biedt aan gebruikers van Messages de mogelijkheid om een @facebook.com-mailadres aan te maken. Mensen die niet beschikken over een Facebook-account kunnen ook gebruikmaken van de dienst. Alle berichten van een contactpersoon worden gegroepeerd opgeslagen, ongeacht de methode waarmee ze zijn verstuurd. Zowel de sms-jes, chatberichten als de e-mails van een contact worden gezamenlijk opgeslagen in de historie en als conversatie weergegeven.

Berichten van mensen die geen Facebook-account hebben, worden standaard in de Others-map opgeslagen, maar wanneer een dergelijk bericht naar de algemene inbox wordt verplaatst, zullen toekomstige berichten van het contact automatisch ook in de inbox verschijnen. Ook kunnen filters worden ingesteld, zodat berichten van bepaalde afzenders automatisch worden geweerd.

De dienst verlaagt de drempel voor eenvoudige en gebruiksvriendelijk communicatie, aldus Facebook-oprichter Mark Zuckerberg. Mensen hoeven geen e-mailadres of telefoonnummer op te zoeken om een bericht te versturen en berichten zijn gemakkelijk te groeperen. Er kan eenvoudig onderscheid gemaakt worden tussen contacten die wel als vriend op Facebook zijn aangemerkt, of relatief onbekende contacten.

De nieuwe functionaliteit van de sociale-netwerksite wordt geleidelijk uitgerold. Facebook hoopt de nieuwe mogelijkheden over een aantal maanden voor iederen beschikbaar te kunnen stellen. Er zullen op korte termijn uitnodigingen worden verstuurd, waarvan de ontvangers direct aan de slag kunnen met Messages.
In de aankondiging van de nieuwe dienst wordt niet gerept van de integratie met Microsoft Office Web Apps. Er gingen geruchten dat deze suite geïntegreerd zou worden in de Messages-dienst die voorheen schuilging onder de naam Project Titan.

2 opmerkingen:

  1. Dit stukje heb je mooi gekopieerd en geplakt. Moet je er wel een bronvermelding bij zetten he?!:)Maar bedankt voor de info hoor...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goh en ik maar denken dat jij het zooooo druk hebt...:). Maar formeel heb je gelijk, dus ik heb het keurig er bij gezet. Houd me goed in de gaten hoor! Ps. wel een gemis in blogs; smileys!

    BeantwoordenVerwijderen