Totaal aantal pageviews

woensdag 29 december 2010

Loslippige twitteraars aan banden

AMSTERDAM -  Om twitter-ellende te voorkomen is de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD) - met drieduizend leden uit de top van het bedrijfsleven en overheid - ogenblikkelijk begonnen met het opstellen van een twitterbeleid. De richtlijnen voor het gebruik van sociale media als Twitter, Hyves en Facebook moeten voorkomen dat werknemers het bedrijf in problemen brengen doordat zij vrijelijk hun mening of vertrouwelijke informatie spuien.
Deze week werd districtschef Gerda Dijksman van de politie in Zuidwest-Drenthe voorlopig geschorst omdat ze opnieuw voor ophef zorgde toen ze twitterde dat het overlijden van twee jonge mensen in Meppel 'vast het gevolg zou zijn van huiselijk geweld'. In werkelijkheid ging het om een drama waarbij de twee door koolmonoxidevergiftiging om het leven waren gekomen. Eerder dit jaar ging Dijksman over de schreef toen ze op haar twitterpagina de PVV 'fascistisch' noemde.

"De kansen van de nieuwe media zijn enorm, evenals de gevaren. Door regels op te stellen voor het gebruik en een bewustwording te creëren moeten we de grenzen vaststellen", zegt NCD-woordvoerster Iris van Rijswijck.

,,Het invoeren van richtlijnen door werkgevers is pure noodzaak", stelt communicatiedeskundige Charles Huijskens, die het boek 'Code sociale media' schreef. "Door een enkele fout of verkeerd bericht kan een bedrijf of instelling in grote problemen komen.


Bron; Telegraaf woensdag 29 december 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten